• corpo

Povijest

Fascinantna povijest grupe koja je nastala na sjeveru Francuske, te sada bilježi prisutnost u više od 80 zemalja diljem svijeta.

The rapid development of processed vegetable started in 1926 by Bonduelle1853. godine, Louis Bonduelle ušao je u posao u prehrambenoj industriji. Dolaskom novih generacija razvijaju se i početne djelatnosti firme kao što su destilacija, prerada šećera i proizvodnja kvasca

1926. godina označava početak obrade povrća i to prvim urodom graška. Brzi rast nove aktivnosti bit će okrunjen 1957. godine, velikim i popularnim uspjehom: mješavinom graška i mrkve.

Inovativni duh nikada nije napustio firmu što je dovelo do razvoja tehnologije zamrzavanja povrća 1968. godine, a zatim krajem 1990. godine razvija se tehnologija pakovanja svježeg povrća (salate u kesicama i salate za catering).
U isto vrijeme, Bonduelle se od 1960-ih godina bavi internacionalnim proširivanjem svojih aktivnosti, izvan Francuske i u prekomorskim zemljama. Marka Bonduelle trenutno je prisutna u više od 100 zemalja širom svijeta.

1998. godine, grupacija Bonduelle pridružila se sekundarnom tržištu pariške burze potvrđujući se kao grupacija s internacionalnim djelokrugom, prisutna u svim tehnologijama prerade povrća te prepoznata od strane potrošača po vlastitoj kreativnosti i visokoj kvaliteti proizvoda.

Bonduelle grupacija proslavila je svoju 150. godišnjicu u prehrambenoj industriji 2003., te 60. godišnjicu marke 2007. godine.

Za više informacija, posjetite našu korporativnu web-stranicu http://www.bonduelle.com

, ,