Kalorijske tabele

Ukusno

Brojanje kalorija jedna je od najpopularnijih metoda koje nam pomažu da jedemo zdravo. Zdravo ne mora nužno biti dosadno ili jednolično.

Niskokalorično – bogato okusom

Ljudi često strahuju da kuhanje jela koja su niskokalorična ujedno znači i žrtvovanje okusa. Ali to nije istina. Budući da većina povrća nije jako kalorična, možete ponuditi tanjir hrane koji će zadovoljiti ne samo želudac, već će također zadovoljiti i svačije nepce. Imat ćete puno zabave u kuhinji i kuhati ukusno jelo.
Dopustite sebi pronalazak istinskog okusa hrane – povrća i mesa – bez umjetnih sosova i aditiva i mogli bi se iznenaditi koliko okusa se ​​skriva u njima.
Jela s malo kalorija također ne moraju biti dosadna. Možete se igrati s mnogo boja i tekstura koje sadrže sastojci – svaki dan sve više i više njih je dostupno na tržištu, i stvarati ukusna jela.

Kalorijske tabele

Umjetnost pronalaženja alternativa

Kada vidite kako određene namjernice imaju jako malen broj kalorija, a pune su hranjivih tvari, svijet zdravih i podjednako ukusnih alternativa će se otvoriti.
Provjerite kalorijske tabele i saznajte kako zdravijim alternativama zamijeniti svoje uobičajene odabire.
Na primjer, zamjena 3 kašike majoneze s kombinacijom 1 kašike majoneze i 2 kašike grčkog jogurta, jedan je od najjednostavnijih načina za smanjenje unosa kalorija, bez da se izgubi okus.

Provjerite kalorijske tabele u nastavku i uživajte u kuhanju ukusnih i zdravih jela.

, , , , ,