Italijanska kuhinja je vaš najbolji poslovni partner!

Ukusno

Budući da je jedna od najstarijih kuhinja u svijetu, italijanska kuhinja i tradicija je apsorbirala i asimilirala najbolje od svih kultura na svijetu.

Tradicija kuhanja

Italijanska kuhinja je uistinu jedna od najstarijih i najsofisticiranijih tradicija kuhinja u svijetu. Od 4 vijeka prije nove ere, kada su njeni prvi tragovi došli na svijet, prošla je dug i zahtjevan put da postane ono što je danas. Doboko ukorijenjena u prošlosti, italijanska kuhinja je preuzela dosta utjecaja iz bizantijskog, rimskog, starogrčkog, bliskoistočnog itd. Danas, italijanska kuhinja obuhvaća razne sastojke. Kada govorimo o italijanskom jelu, prve stvari koje dolaze do naših glava su komadići sira, raznih povrća, začini, tjestenine, i vino.

Italijansko jelo

Osim raznolikosti sastojaka, italijanska kuhinja nudi izbor “uštede na vremenu” i na neki način “utroška vremena” jela. U tom kontekstu, ušteda vremena znači da možete koristiti svoje vrijeme i čekati dok je cijeli obrok spreman.
 
Većina tih italijanskih jela bazira se na povrću i zajedničkim sastojcima, gore navedenim, tako da možete skuhati sve, od predjela do glavnog jela u roku od 30 minuta i provesti još 15 minuta uživajući u pristojnoj italijanskoj večeri.

Ova pauza od 45 minuta neće upropastiti vaše poslovne planove za danas!

Što je stvarno dobro u italijanskoj kuhinji je to da se mnoga od italijanskih jela temelje na povrću, tako da možete koristiti smrznuto povrće i imati dobar italijanski obrok u bilo koje vrijeme!

, , ,