Japanska hrana: počastite se izlazećim suncem!

Zdravo

Mnogi ljudi se slažu da je prirodnia japanska hrana zdrava, a japanska je dugovječnost čvrst dokaz za to.

Japanska hrana

Jedna stvar koja čini da japanska hrana izgleda tako ukusna i tako egzotična je … pogodite šta? Vjerovali ili ne, začini imaju malo veze s tim!
Japanci, kao i većina drugih budističkih naroda, više cijene hranu su dobili iz zemlje nego sa pašnjaka. Najvažnije je da na prvom mjestu imaju jednostavnost i prirodni okus, prije svega! To je prirodna aroma koja čini pravu japansku hranu i daje vam duboki osjećaj da vas griju zraci izlazećeg sunca! Nitko ne može ni zamisliti večeri u japanskom restoranu bez paradajza, patlidžana, tikvice, zelenog graha, špinata, luka, krompira, itd.

Zdrava kuhinja

Nije puka slučajnost da su Japanci, najdugovječniji narod na svijetu.

Oni su puno manje skloni pretilosti nego većina drugih. Vjerovali ili ne, sve je do japanske hrane i nacionalnog vječnog uvažavanja njihove zdrave kuhinje i njihove ljubavi prema prirodnim okusima.
Neki Japanci smatraju Evropljane bezdušnim bićima koja jedu meso, i vjeruju im da meso oduzima oboje, i dušu i zdravlje.
 
Međutim, oni zapravo ne preziru narode koji konzumiraju meso, a i koriste meso u svojoj zdravoj kuhinji, ali takvav poznati primjer japanske hrane sushi, ne ide bez dobro kuhanog povrća sa koricom!
, , , ,