Mediteranska kuhinja: ukus i vitalnost

Moderno / U trendu

Naučnici imaju istu misao da mediteranska kuhinja i mediteranska dijeta kao cjelina promovišu dugovječnost. Saznajte od čega se sastoji.

Mediterranean Cuisine: Tasteful And Vitalizing
 

Mediteranska dijeta

Šta čini mediteransku dijetu jednom od najpopularnijih na svijetu? Neosporna je činjenica to da produžava život i nalazi se među dijetama naroda dugog životnog vijeka, prema National Geographic magazinu.
Mediteranska hrana se sastoji uglavnom od voća i povrća, žitarica, ribe i mliječnih proizvoda. Neki je zovu mediteranska dijeta, jer je za razliku od drastičnih dijeta sa jo-jo efektom, ona pomaže da se reguliše težina unutar normalnog opsega i da se održi dobro zdravlje.

Ovdje su neka osnovnih pravila Mediterana: jesti ribu i do 4 jaja sedmično; dodati malo jogurta i sira u vašem dnevnom meniju, kao i puno voća i puno povrća. Koristiti maslinovo ulje ili drugo nerafinisano ulje umjesto ulja, i piti vodu umjesto alkoholnih pića ili gaziranih pića. Dnevna fizička aktivnost je također dio Mediteranske dijete koja pomaže u održavanju dobrog izgleda i forme.

Iskoristite mediteranske kuhinje da živite zdravo i dodajte još godina životu.

, ,