Zašto Češka kuhinja nije za vegetarijance?

Moderno / U trendu

Vegetarijanstvo je neobično za češku kuhinju, koja doslovno nema vegetarijanskih kulinarskih specijaliteta i gdje je povrće gdje neprijatelj broj jedan za kuhara.

 

Specijaliteti Čeških jela

Češka kuhinja je vjerojatno jedna od najbizarnijih i najneobičnijih u svijetu. Teško je naći vegetarijanska jela u nacionalnim češkim kulinarskim specijalitetima, ali ako ipak nadjemo, ona će sadržavati masti. Slatkiši se također smatraju glavnim češkim jelom, a krastavci su posuti šećerom. To ne samo da zvuči čudno, ali je pomalo luckasto?
 

Dobro došli u svijet češke kuhinje, gdje jednostavno nema mjesta za vegetarijance. Češki kulinarski specijaliteti su teški i masni, bez tipičnih dekoracija od povrća na koje smo navikli. Salate nisu tradicionalno jelo u Češkoj Republici i  vjerojatno da bi ih dobili u popularnim sosu od vode, octa i šećera.

Vjerojatno prženi sir je jedan od rijetkih vegetarijanskih jela koje će vam dati u češkim restoranima, kao i voćne knedle, kao alternativa za glavno jelo. Još jedno glavno jelo je vegetarijanska torta od povrće svih raspoloživih vrsta.

Sve ovo čini evidentnim da tradicionalna češka jela nisu za vegetarijance, barem ne za one koji namjeravaju da ostanu takvi!

, ,