Kulinarska putovanja

Lijepo

Jedenje je nešto što činite svakodnevno. Nemojte to da shvaćate kao obavezu – učinite da to bude fantastično iskustvo svaki put.

Dobar tek!

Uživanje u hrani nije samo za gurmanske kuvare, u njoj može i treba da uživa ​​svatko. Počnite gledati na  jedenje kao na nešto što čini da vaše tijelo izgleda sjajno i da se osjećate sretni. Postoji toliko raznolike hrane u svijetu u kojoj možete uživati, da bi bila prava šteta na jela gledati kao na dosadnu odgovornost. Vidite ljepotu u hrani i uživajte u njenom okusu, mirisu i izgledu. Učinite da svako jelo bude trenutak opuštanja i užitka za vas.

travel

Culinary-Journeys

Toliko puno za otkriti

Kada se proba različita hrana širom svijeta tokom vašeg odmora, to je uvijek jedno od najzabavnijih iskustava – doslovno ste u prilici okusiti kulturu određene zemlje ili regije. To stvara lijepe uspomene, ne samo vezane uz hranu, već ujedno i uz mjesto, te vrijeme koje ste odlično proveli.
No, za kulinarsko putovanje i degustaciju hrane svijeta ne trebate kupovati avionsku kartu. Sve što trebate je otići na lokalnu pijacu ili u trgovinu i odabrati nekoliko stvari koje nikada niste probali. Možda zapravo otkrijete da vaše lokalne marke ili poljoprivrednici nude nešto što će vam biti privlačnije od većine egzotičnih jela.

Pokušajte pronaći i pojesti nešto novo svako malo tokom nekog vremena i vidjet ćete kako  to može biti odlično iskustvo.

Culinary-Journeys2

travel2

Culinary-Journeys3

, ,