Izgradite svoje mišiće sa vegetarijanskom ishranom

Lijepo

Malo ljudi zna da su mnogi sposobni čvrsti sportisti zapravo vegetarijanci. Ova izjava razbija zajednički mit da je meso jedini održivi izvor proteina.

Izgradite mišiće

Svako je čuo izjavu da jesti puno mesa jeste jedini način za izgradnju mišića. S druge strane, kako može neko tvrditi da će život biti zdrav?

Postoji zajedničko pogrešno shvatanje da je nemoguće držati se vegetarijanske ishrane i izgraditi mišiće. Zaista, to su proteini ​​koji su cigle i malter naših mišića, ali, na sreću, ima dosta izvora proteina osim mesa.

Dobra stvar je da ne morate biti sto posto vegetarijanac, jer možete dobiti dovoljnu količinu proteina jedući jaja, sir i mliječne proizvode, proizvodnju koja ne zahtijeva da se životinje ubijaju. Međutim, ako ste tako nježnog srca da ne možete nositi pomisao siromašnih malih stvorenja zatvorenih u zatočeništvu, postoje i druge opcije za vas, kao što su soja grah i protein smjese. Tu su i prirodni i dostupni vegetativni izvori proteina, kao što su bademi i orasi, koje možete ili jesti cijele ili napravite kremu od njih!

, , , , , ,