• eating

Sastojci i inspiracija u kuhinj

Lijepo

Najzanimljivija jela nisu ona poznati u jednoj od kuhinja svijeta, nego ona koja donose nadahnuće koristeći sastojke na posve kreativan način.

culinary-inspirations4

Kada je u pitanju inspiracija u vašoj kuhinji, postoji više od samo jednog pristupa koji treba imati na umu. Prvo, to je impresivan broj različitih kuhinja širom svijeta koji može donijeti svjež osjećaj u životu prikazujući različite kulinarske identitete na tanjiru. Zatim, to je ključni sastojak oko kojeg se vrti jelo, i onda je to način na koji ste se odlučili aranžirati hranu, kako bi izgledala ukusnija i puna boja.

Kulinarski identiteti

Postoje dvije različite vrste kuhinja: one koji su stekle punu međunarodnu pažnju (od tradicionalne francuske kuhinje do vijetnamske, meksičke, arapske, italijanske, itd) i one koji nisu. Ako želite da stvarno probate nešto novo, trebali bi odabrati neobičan aspekt iz jedne od bivših ili se prebaciti u egzotični osjećaj ovog drugog.

culinary-inspirations1

Ako, s druge strane, odaberete kuhinju za koju malo ljudi zna (tradicionalna južnokorejska hrana, etiopska kuhinja, zapadno afrička kuhinja, itd), uvijek ćete imati prednost i sastojaka i implicitne inovacije. Međutim, pobrinite se da imate sve sastojke potrebne za određeni recept prije početka uvođenja istog u praksu.

Ključni sastojak

Bez obzira na vrstu jela koju želite kuhati, to je dobra ideja da se držimo ključnog sastojka. To može biti ili glavni sastojak, ili nešto diskretno što mijenja samu srž cijelog jela.

  • Koristite crveni grah iz Bonduelle za kuhatnje slatko-kisele paste na kineski način. Dodajte melasu umjesto šećera za intenzivan okus.
  • Napravite kolačiće od mrkve pomoću baby mrkva limenke od Bonduelle baš onako kako to rade Amerikanci u Louisiani.