Top 3 zdrava povrća da vam pomognu da ostanete mladi

Lijepo

Kada vaše tijelo treba određenu zaštitu protiv vremena, stresa i solarnog zračenja, potrebno je da pređemo na namirnice koje posjeduju restorativne osaobine, a posebno - zdravo povrće. Da vidimo koja od njih vam mogu pomoći da ostanete mladi.

Ostanite mladi

Starenja se ne trebate bojati, ako se dobro brinete o sebi – ali svi želimo da izgledamo mladi i ostanemo zdravi što je duže moguće, zar ne? A dobra vijest je, možete koristiti prirodno jestivo bogatstvo za to!

Ako želite ostati mladi – izgledom i zdravi

postoje dvije vitalne komponente koje će vam pomoći da uspijete:
  • jesti pravu hranu
  • i redovito vježbati.

Posljednja je očigledna, ali koja hrana posjeduje prestižni efekat protiv starenja i da li je bilo koja dobra?

“Povrće”, i “da” su definitivni odgovore na oba ova pitanja. Zdravo povrće ima blagotvorno dejstvo na restorativnost vašeg tijela, jer je bogato antioksidansima – jedinjenjima koja pomažu da se odupre štetnom UV-zračenju. Ovi antioksidansi mogu vam pomoći da ostanete gipki i energični, ako jedete pravo povrće.
Razmotrimo tri najbolja povrća koja možete dodati na svoju dijetu, a koja usporavaju proces starenja.

Špinat

Ovo povrće može da podupire velikim količinama vitamina C, pomaže vašoj koži da zadrži proizvodnju kolagena, koji je direktno odgovoran za elastičnost iste. Špinat obiluje antioksidansima. Da biste ga maksimalno iskoristili za zdravlje, potrebno je da jedete sirovog nakon temeljitog pranja, ili blago skuhanog na pari.
 

Mrkva

- slavno dobra za vaš vid, jeste prepuna vitamina i mikroelemenata koje čuvaju zdravima vaše nokte i kosu. Osim toga, mrkva sok je jedan od najzdravijih za piće.

Brokula

– poznato je da sadrže anti-rak agenate, vitamin C, sumpor i korisne aminokiseline, ovo povrće je dobro za vaše tijelo da se oslobađa od raznih toksina i za povećanje njegovih restorativnih svojstva. Kao i špinat, možete se jesti u sirovoj formi. Ako ste mrzili brokule kada ste bili dijete, bolje da ga zavolite sada!
Jedući tri od tih zdravih povrća redovno, uz razuman režim vježbanja, pomoći će vam da ostanete mladi i osjećate se kao milion dolara. Dajte sebi zadovoljstvo reći borama i sijedoj kosi, “Ne danas”, sve dok sipate ukusni sok od mrkve!

, , , , , ,