Dijeta bogata vlaknima

Lijepo

Tijelo ne može probaviti vlakna - stoga je neprocjenjivo oružje u borbi protiv viška kilograma

body can not digest fiber rich foodsDetoksikacija i mršavljenje

Ova dijeta je bogata vlaknima i siromašna mastima. Istraživanje pokazuje da vlakna igraju važnu ulogu u ishrani. Kao što je procijenjeno, treba da uzimamo barem 30 g vlakana dnevno. Ako želite da se riješite viška kilograma, ova dijeta je samo za vas.

Korisni savjeti

Dnevni unos vlakana bi trebao biti 30 g. Dnevni unos kalorija za ovu dijetu je između 1000-1250 za žene i oko 1500 za muškarce. Osnovni izvor vlakana trebaju biti tjestenina i raževi hljeb, grah, pečeni krompir, leća, kukuruz, salata, svježe i sušeno voće.

high fiber foods is  invaluable weapon in the fight against overweight.

Niske kalorije

Brokulice, paprika, šparoge, paradajz, krastavci, karfiol, zelena salata – to je samo neko od povrća koje garantuje malo kalorija, ali puno vlakana.

Postoje neograničene mogućnosti za pripremu obroka bogatih vlaknima: sendviči, supe, jela od brašna, krompira jela, salate, deserti, vegetarijanska jela. Nedeljno mršavljenje će biti oko 1,4 kg. Da bi zadržali težinu na određenom nivou treba se držati nekih principa čitavog života: prebacite se na ražene proizvode (hljeb i tjestenina) i jedite dosta voća.

Meni

Svaki dan biste se trebali sjetiti dnevne mješavine vlakana: žitarice, orasi i sušeno voće. To će dati tijelu 200 kcal i 15g vlakana.

Doručak
½ porcija vlaknima bogate mješavine
140 g obranog mlijeka

Ručak
300 g supe od leće
2 komada vlaknima bogatog fitnes hljeba s tankim slojem kvasca sa ekstraktom širenja
1 narandža

Većera
Omlet sa kres salatom i svježim biljem
115 g svježeg ili smrznutog graška
220 g breskve u nisko šećernom sirupu za desert

Kasna večera
Ostatak vlaknima bogate mješavine
140 g mlijeka
Jabuka ili kruška

, , , ,