Povrće i zdravlje

Zdravo

Misterije i najnovija znanstvena otkrića vezana uz zdravu prehranu. Doznajte kako i što u našoj hrani utječe pozitivno na naše zdravlje te nas štiti od bolesti.

Ako pitate nekoga zna li da je povrće veoma zdravo, istog trena će odgovoriti “”Da!”" Ali ako pitate “”Zašto?”", odgovor neće biti jednostavan. Nudimo izbor korisnih činjenica o povrću, i članaka o prehrani koji govore o važnosti ishrane povrćem u našoj dnevnoj ishrani i dijeti. Na primjer, možete naučiti o povezanosti između boja povrća i njihovih prednosti. Pogledajte da li se vaše omiljeno povrće nalazi na listi i zašto je tako dobro za vas:

bijelo
zeleno
crveno
narandžasto
ljubičasto

Odavno nam je poznato kako su zdravlje i prehrana povezani – naše zdravlje ovisi o tome što jedemo.Rezultati istraživanja koje su znanstvenici proveli o tome kako hrana koju jedemo utječe na naš imunitet su prilično zanimljiva.

good-to-know1

Dobro je znati što trebamo jesti kako bismo smanjili rizik obolijevanja od mnogih opasnih bolesti. Članak “Povrće i zdravlje” daje odgovor na pitanje o tome kako novootkriveni spojevi koje nalazimo o nekom povrću utječu na naše zdravlje. Dobro je znati – što je bolje jesti: svježu ili smrznutu hranu? Kako bi trebala naša svakodnevna prehrana izgledati prema najnovijim otkrićima i preporukama znanstvenika i Europskih dijetetičara  – “5 puta dnevno”…Kako se učinkovito boriti s bolestima suvremene civilizacije? Dobro je znati ove stvari kako bi mi i naši najbliži mogli živjeti sretno i zdravo.