Kvizovi i ankete o zdravlju

Zdravo

Postoji toliko toga za otkriti u svijetu povrća - činjenice koje niste znali.

Iznenađujuće činjenice uz koje nema dosade

Zdrava ishrana ne mora da bude ozbiljna tema – ljudima brzo postane dosadno kao i tokom dosadnih školskih sati ili predavanja. Sticanje znanja o zdravoj ishrani putem kvizova i anketa vezanih uz tu tematiku, može biti zanimljivo i zabavno. Čim počnemo razmišljati o tome što jedemo, ne samo da ćemo ostati zdravi i održati naše tijelo u dobroj formi, već ćemo dobiti puno korisnih znanja i izvući ono najbolje od života.

Znate li zašto je brokula ostvarila veliki uspjeh u Evropi? Jeste li čuli da je grašak bio pomoćnik profesora za vrijeme genetičkih istraživanja? Zašto je špinat stekao popularnost među mornarima?

quiz2

Steknite znanja i zabavite se

Glavni korak na putu do zdrave ishrane jest promjeniti naše loše navike u ishrani. Kvizovi i ankete pokazuju nam ishrambena svojstva povrća na zanimljiv način, otkrivajući činjenice kojih niste bili ni svjesni. Ako smo spremni na promjene te dosljedni u našim odlukama, postizanje ishrambenog uspjeha biti će za nas vrlo lako ostvarivo.

quiz3

Iako možete pronaći mnogo kvizova i anketa po cijelom našem sajtu, evo jedan odmah za početak. Testirajte svoje znanje o hrani i prehrani i onda…možda testirajte svoje prijatelje. 

Koja od ovih namirnica sadrži najviše proteina?

, , , , ,