• nutrients

Kako začiniti okus kuhanog povrća?

Ukusno

Kuhanje nije težak proces i svi se u njemo mogu snaći bez puno problema. Ipak, teško je dodati pravi okus vašim jelima od povrća. Dok riba i meso mogu biti par sati prije kuhanja marinisani, za kuhanje inače koristimo sirovo povrće. I kako onda začiniti svoje povrće?

Tradicionalan način kuhanja i kuhanja na pari je dovoljan da dodate još malo začina i omiljenih biljaka. Posebno svježeg bilja i osušenih začina. Njihova aroma i okus odlično se slažu uz kuhano povrće. Bosiljak je vrlo intenzivna biljka, prepoznatljivog mirisa. To se odnosi i na italijanska jela. Koristimo ga za dodatak okusa svježeg sira, sendviče, salate i jela od ribe. Ako se priprema nešto na bazi paradajza, bosiljak je najbolji izbor.

Timijan podiže okus hrane, ali i pozitivno utječe na zdravlje, pa se između ostalog preporučuje za respiratorne probleme. Naširoko se koristi u francuskoj kuhinji. Dodaje se na meso, osobito divljač, supu od graška i razna riblja jela. Ružmarin ima smolast miris i ugodan, pomalo gorak okus, koji je savršen dodatak mesu, ribi, riži, mesu, supama i salatama. Pogodan je za pripremu jela mnogih kuhinja svijeta, jer će izdvojiti okus i aromu svakog jela – i kiselog i slatkog.

Okus povrća također može varirati ovisno o različitim vrstama preliva. Sosovi imaju bolji okus kada ih pripremimo sami. Pitanje je samo koji sos trebamo koristiti za naše jelo? Izbor ovisi o hrani na kojoj ćemo ga koristiti. Najpopularniji od tih dodataka su bijeli luk curry i tzatziki sos.

Kako začiniti okus kuhanog povrća?

Koristite začine za vaša jela i uvjerite se kako fantastičan okus imaju

Zabavite se i budite kreativni sa:

Povrće u vašoj kuhinji

, , , , , ,