• nutrients

Kulinarski trendovi 2015. godine

Zdravo

Moda i stil su predstavljeni i u kuhinji. Saznajte sve o najmodernijim rješenjima u 2015. godini da bi vaša jela izgledala novo te imala potpuno novi okus!

Potreba da sačuvate svoj proračun bez ograničenja raznih jela na stolu će u vama probuditi kulinarsku kreativnost. Razna jela od povrća, voća, žitarica će biti temelj inicijalne ishrane. Kobasica – ne! Brokula – da!

Trendy healthy foods in 2015

Savjeti za one koji drže formu: jedite više povrća nego voća. Postoji više vitamina u povrću (posebno u zelenom, bilo smrznuto ili svježe) nego u plodovima. No, mnogo manje šećera i nitrata. Sadržaj nitrata u uvezenom grožđu i breskvama je jedan od najviših. U njihovome slučaju, vitamini su se gotovo izgubili zbog dugog transporta. No, u svakom pakovanju smrznutog povrća naći ćete kompletan niz esencijalnih vitamina i minerala.

Možete ih kuhati  na pari, što će povrću ostaviti boju, oblik i okus. To je izvrsno ako imate ekspres lonac za kuhanje na pari! Ako ne – tu su još 2 jednostavna načina da se tako kuha. Možete koristiti sito: staviti ga na vrh pana s vrelom vodom, dodati povrće u sito, pokriti poklopcem i kuhati. Ako ne možete pronaći sito – koristite gazu (napraviti malu “viseću” vezivanjem krajeva i pomicanjem ručice) i kuhajte pod poklopcem na 15-20 minuta. Obratite pozornost:  ne treba odmrzavati povrće za kuhanje u ekspres loncu.

, , , , ,