Do forme uz ratnik dijetu

Lijepo

Kreirana od izraelskog vojnog specijalista i potom političkog karikaturista Ori Hofmeklera, ratnik dijeta se oslanja na ideju ciklusa prirodne hrane i vježbi kao alata za uspjeh. Izuzetno ne-restriktivna, ova jednostavna dijeta ima fantastičnu stopu retencije i mnogi je ljudi vidjeli kao način za lako mršavljenje.

Ratnik dijeta

Nedavno je svijet vidio porast planove u jelima koji se temelje ne na favoriziranju određenih prehrambenih grupa i izbjegavanju drugih, ali na ishrani u ritmu cirkadijalnog sat. Ratnik dijeta je jedna od njih – njen kreator propisuje da, kako bi napredovala, osoba treba izmjeni između malo jela vrlo tokom dana i  velikog obroka nekoliko sati prije spavanja.

Prema autoru ratnik dijete, za većinu našeg životnog vijeka, ljudska bića su sklona da jedu malo tokom dana zbog rada (lov i druženje), a zatim konzumiranju puno hrane u večernjim satima kada jei vremena za opuštanje. Dakle, recept za lako mršavljenje bio bi učiniti upravo to.

Pravila

  • 1. Ne idite bez hrane duže od 12 sati. To će više štetiti nego koristiti.
  • 2. Posegnite za zdravu hranu u toku dana. Uzmite jabuku, šaku bobica, malo oraha, čašu mlijeka ili nešto drugo lagano i jednostavno tu i tamo. To će zadržati vaš um jasan i vaše tijelo u pravoj formi.
  • 3. Jedite koliko želite u večernjim satima. A konzervativna procjena bi bila 3-4 sata prije spavanja.

  • Ne postoje prava ograničenja o tome što možete jesti, sve dok večernji obrok sadrži dovoljno makronutrijenata: proteina, masti i ugljikohidrata.

  • 4. Vježbe. Izvedite žustru šetnju, trčite sprint, radite dizanje tegova, radite tjelesne vježbe, jogu – ili šta god vam je zanimljivo ili uzbudljivo. Ako radite dijetu ispravno, neće vam nedostajati energije za vrijeme treninga ili nakon toga.

Ratnička dijeta uživa puno popularnosti i uspjeha otkad je prvi put uvedena. To može biti i njie savršeno rješenje za lako mršavljenje, ali iskreno, šta jest? Gdje konvencionalna mudrost krene naopako, ovaj plan ishrane isporučuje – ako želite jednostavnu i ne-restriktivnu dijetu za slijediti, ovu  vrijedi pokušati.

, , , , , , , ,