Kulinarske inspiracije za zdrave priloge

Lijepo

Uživajte u izboru zdravih priloga koji će učiniti bilo koji obrok ukusnijim bez štete za vaše tijelo. Ovo je savršena prilika da potpalite vaše kulinarske inspiracije i pomislite o svim ukusnim jelima za koja ih možete koristiti!

 

Kulinarske inspiracije

Kreativno pripremljen prilog može dodati puno na obrok – ko želi jesti išta osim glavnog jela, uostalom? Ako vam je potrebno dodati nešto za nutritivne vrijednosti, ili za poboljšanje okusa, to možda bude nešto zanimljivo i inspirativno.
 

Postoje brojni zdravi prilozi koje možete napraviti,a da se ne izgubi puno vremena i tako uvesti nove ukuse u poznate namirnice.Oni mogu pružiti potencijalno beskonačne kulinarske inspiracije – na kraju krajeva, ima puno, puno zdravih sastojaka koji idu dobro sa različitim glavnim jelima.

Evo nekoliko prijedloga za početak, na jednostavan način:
Pečeni krompir –umjesto pomfrita ili kuhanog krompira, pokušajte ih peći u pećnici. To je jednostavnija, puno zdravija alternativa koja ide dobro sa bilo kojim jelom. Za još veću korist, koristiti slatki krompir.

 

Šareni miks od povrća

Ponekad je najlakši način za dodavanje raznolikosti u vaše jelo dodavanje hrane u različitim bojama. Što više zdravog povrća različitih nijansi imate kao vaš prilog, tim bolje. Ovo je rješenje ako ne možete odlučiti koje povrće da koristite.
 
 
 

Zelen – mješavina vrtnog zelenila je savršena kao prilog, ili čak kao dodatak prilogu. Svježi bosiljak,  menta, peršin i kopar su samo neke opcije koje možete odabrati kako bi okus vašem obroku bio bolji.
Začini – dodajte ih štedljivo ili velikodušno, kako god vam odgovara, jer čak i sušeno bilje je vrlo zdravo. Ružmarin, origano, bosiljak, mažuran i menta mogu učiniti čuda kako za prilog, tako i za glavno jelo. Idite za svojim ukusom za savršenu mješavinu.

Kao što možete vidjeti, zdravi prilozi, iako naizgled restriktivni, pružaju dovoljno manevarskog prostora da biste ostvarili svoje kulinarske inspiracije i dodavali nove ukusne prizvuke do obroka koje znate i volite. Kad je proljeće u punom zamahu, ili kada trebate vitamine usred zime, ne možete pogriješiti s ovma hranjivim opcijama!

, , ,