Dijetalno kuhanje je jednostavno uz princip zdrave izmjene

Zdravo

Boreći se za pronalazak jednostavne dijete, možete se držati udobno? Ne možete naći mjesto zdravim sastojcima u vašoj piramidi ishrane? Ovaj članak će vam pokazati kako poboljšati svoje prehrambene navike - polako, ali sigurno - primjenom principa zdrave izmjene.

Zdravi sastojci

Prehrambeni princip zdrave izmjene je vrlo lagani dijetski sistem – u stvari, to je vjerojatno najjednostavniji koji postoji. Omogućuje apsolutno svakome da napravi pozitivne promjene u ishrani – inkrementalne i minorne, ali za život izmjene na duge staze.

Dakle, što to tzv zdrava izmjena uopće znači? Vrlo jednostavno, cijeli se princip primjenjuje u dva koraka:

  1. identificiranje nezdravih navika u ishrani, na primjer – gazirana pića ili ubacivanje pomfrita u dnevnu upotrebu;
  2. napuštanje štetnih navika u korist konzumiranja zdravih sastojaka kao alternative: zamjene gaziranih pića vodom, zamjene pomfrita povrćem itd.

Ovaj “plan” se ponavlja jedanput mjesečno – ili bilo kojem tempom koji vam odgovara. Nemojte pokušati formirati nove prehrambene navike, ako još uvijek imate problema sa prethodnim!

Zdrava izmjena je jedinstvena u smislu da pomaže promijeniti nečije prehrambene navike postepeno, jer male izmjene vode do velikih promjena u ponašanju. Upravo zato što je tako laka dijeta, to uspijeva tamo gdje tradicionalne, najdrastičnije ne uspjevaju – inspirišući ljude da čine dobre prehrambene izbore dosljedno, da jedu zdravo ne samo kako bi izgubili na težini, ali i da ostanu zdravi.

, , , ,