Lako je biti lijep – sport i njegove prednosti

Lijepo

Bićete iznenađeni da čujete koliko prednosti ima sport

Sport, Advantages, Excersizes

Sport i njegove prednosti

Mi svi želimo izgledati nevjerovatno u očima drugih i ne postoji ništa loše u tome. S dolaskom ljeta, ova želja je pojačana i pitanje o tome kako unaprijediti naše figure postaje sve veće. Istina je da nikakve dijete neće biti dovoljno efikasnae ako nisu u kombinaciji sa sportom.
Koristi od sporta su mnoge – daje našem tijelu energiju i tonus, te ubrzava metabolizam. Uz redovno vježbanje, postižemo optimalne rezultate, što nas popunjava samopuzdanjem.

Za one od vas koji žele izgubiti nekoliko kilograma viška za predstojeće ljeto, mi ćemo preporučiti kardio vježbe – one imaju puno prednosti, jer obično sagorijevaju onoliko kalorija koliko i za vrijeme obične vježbe puls ubrzavaju sve dva do tri puta više nego uobičajeno.

Kada se radi kardio vježba, sagorijevamo oko 800 kalorija na sat, što je trajanje takve vježbe. Tu su i razni video programi, koje uključuju spoj vježbi – zagrijavanje, ples, sekciju skakanja i jogu. Trčanje je također optimalna varijanta, ali je bolje izabrati park umjesto naprave! U svakom slučaju, ne zaboravite da dobar sport pomaže da se postigne željeni rezultat.

, , ,