Hrana koja je dobra za vaše zdravlje i ljepotu

Lijepo

Mnogi od nas sanjaju da jedu sve vrste jela bez posljedica, kad su u pitanju izgled i forma. Voće, povrće, riba i žitarice su među proizvodima koji imaju sjajan okus i gotovo da su eliksir mladosti.

Koraba / njemačka repica

Zdravlje – Stabljike njemačke repe bogate su vitaminom K, koji ima antihemoragijska svojstva. To sprječava krvarenje desni, što u nastavku, sprečava parodontitis.
Ljepota – Njemačka repa je bogata kalijem, koji je odgovoran za distribuciju vode u tijelu. Odgovarajuća količina vode u tijelu određuje tjelesnu čvrstoću i čvrsta koža je povezana sa zdravim mladenačkim izgledom.

Peršin

Zdravlje – To je izvor željeza. Bez tog ključnog elementa u našim tijelima možemo se osjećati stalno umorno. Nedostatak željeza može dovesti do slabosti, nedostatka apetita, razdražljivosti i glavobolje.

Ljepota – Svježe peršinovo lišće sadrži gotovo cijeli niz vitamina tako presudnih za tijelo. Kada se jede sirovo sprečava celulitis.

Jagode

Zdravlje – To je voće koje ima detoksikacijski učinak na tijelo. Snižavaju holesterol, a imaju i povoljan uticaj na funkcije srca. Jagode su među malom skupinom voća koje sprečavaju nastanak raka.

Ljepota – Jagode su niskokalorične i možemo ih jesti u velikim količinama, dodatno sadrže puno vitamina C, kao i željeza i kalija, što ih čini izuzetno dobrim dijetetskim proizvodom.

Raževi hljeb

Zdravlje – Takav hljeb sadrži gotovo sve vitamine B skupine. Zahvaljujući njima naš nervni sistem, kao i naši mišići funkcionišu pravilno, oni poboljšavaju funkcionisanje našeg metabolizma. Uz to su žitarice su bogate vlaknima koje nas štite od srčanih bolesti i karcinoma debelog crijeva.

Ljepota – Vlakna ubrzavaju probavu, dakle, to nam pomaže održavati vitku figuru. Kriška ovog hljeba nam daje osjećaj sitosti za par sati, što je vrlo važno u dijetama.

Losos

Zdravlje – Ova plemenita riba je veliki izvor proteina koji se brzo upijaju, ali ima i značajnu količinu vitamina D. Zahvaljujući njegovoj prisutnosti, količina kalcija pohranjena u kostima i zubima se povećava, dakle oni postaju jači.
Ljepota - Jake kosti znače ravnu kičmu, i lijepo držanje. Dobri zubi nam omogućuju da se osmijehnemo bez suzdržavanja.

, , , , , , , ,