Luk – svestrani lijek

Lijepo

Luk iritira oči i ima intenzivan vruć okus. Također je poznat po svojim svestranim primjenama. Sazajte kako ga koristiti.

Luk za ljepotu

Luk ima jako antiseptičko , dezinfekcijsko i protiv upalno svojstvo. On jača kosti, zube i nokte. On poboljšava stanje kose i uzrokuje da koža postaje glatka poput svile . Zbog cinka , sumpora i silikona koji se nalaze u luku , ako želite izgubiti težinu i izgledati dobro, ne trebate ga izbjegavati.

Za bolju probavu

Luk se preporučuje osobama koje jedu teška jela , kao i onima koji piju puno alkohola . Potiče rad jetre . Osim toga ,povrće ima velik utjecaj na rad gušterače , a ono što slijedi je, zadržava odgovarajuću razinu šećera u krvi . Sprečava debljanje , djeluje protiv stresa i napetosti , snižava razinu holesterola u krvi , i smanjuje rizik od srčanog udara.

Lijek za rane

Luk je iznimno efektan za vanjsku primjenu . Ubrzava zacjeljivanje rana . Obloge od luka može se koristiti protiv akni , upalnih faza , oštećene kože , opekotina i opeklina U zimsko doba , luk poboljšava imunitet i jača tijelo . Sok od luka vrijedi preporučiti onda.

, , , , ,