Ova web stranica koristi kolačiće. Korištenjem ove web stranice pristajete na upotrebu kolačića.

Više informacija

Korpice s povrćem i umakom od parmezana

Savršena istančanost ukusa u ovim prekrasnim korpicama, posluženim s toplim, ukusnim umakom od parmezana!

Koraci pripreme

 • Kuhajte povrće al dente (7 minuta nakon što proključa) u vodi sa malo soli, zatim ga stavite pod mlaz hladne vode i pustite da se dobro ocijedi.

 • Stavite 50 g parmezana u vruću tavu, pustite da se istopi, zatim ga pažljivo okrenite na drugu stranu. Istopljeni sir vruć stavite na dno posude, šolje ili čaše. Isti je postupak i sa preostale tri korpice.

 • Pripremite umak od parmezana, miješajući bjelance i so, maksimalnom brzinom dok se ne stvrdne. Pomiješajte žumance s vrhnjem, maslinovim uljem, naribanim parmezanom i biberom, zatim stavite zdjelu na šerpu s ključalom vodom, neprestano miješajući. Kad se umak stvrdne, dodajte ulupano bjelance i ostavite ga 3 minute, neprestano miješajući. Kad se korpice ohlade, sklonite ih iz kalupa i popunite kuhanim povrćem, a zatim poslužite na pojedinačnim tanjirima s umakom od parmezana.

Recepti koji bi vas mogli zanimati

Korpice s povrćem i umakom od parmezana
4 osobe 30-45 min Jednostavno
Sastojci
Koraci pripreme
 • Korak 1

  Kuhajte povrće al dente (7 minuta nakon što proključa) u vodi sa malo soli, zatim ga stavite pod mlaz hladne vode i pustite da se dobro ocijedi.

 • Korak 2

  Stavite 50 g parmezana u vruću tavu, pustite da se istopi, zatim ga pažljivo okrenite na drugu stranu. Istopljeni sir vruć stavite na dno posude, šolje ili čaše. Isti je postupak i sa preostale tri korpice.

 • Korak 3

  Pripremite umak od parmezana, miješajući bjelance i so, maksimalnom brzinom dok se ne stvrdne. Pomiješajte žumance s vrhnjem, maslinovim uljem, naribanim parmezanom i biberom, zatim stavite zdjelu na šerpu s ključalom vodom, neprestano miješajući. Kad se umak stvrdne, dodajte ulupano bjelance i ostavite ga 3 minute, neprestano miješajući. Kad se korpice ohlade, sklonite ih iz kalupa i popunite kuhanim povrćem, a zatim poslužite na pojedinačnim tanjirima s umakom od parmezana.

Ecommerce Modal Title
Ecommerce Modal Description