Ova web stranica koristi kolačiće. Korištenjem ove web stranice pristajete na upotrebu kolačića.

Više informacija

Riža s povrćem, hrskavim parmezanom i lososom

Ukusan recept za cijelu porodicu.

Koraci pripreme

 • Stavite šerpu slane vode da provri. Pripremite parmezan kako slijedi: stavite 2 supene kašike parmezana na ugrijanu tavu i posipajte praveći kružni oblik. Kada smjesa poprimi smeđu boju po rubovima, pospite prženim susamom i sklonite s vatre. Pustite da se potpuno ohladi i onda izvadite iz tave.

 • Kada voda provri, dodajte opranu rižu i kuhajte je 5 minuta. Isperite rižu u cjediljki. Poslije toga stavite je u tavu i dodajte malo kipuće vode. Ostavite rižu tako 10 minuta i prekrijte je poklopcem.

 • U međuvremenu ispržite losos. Nakon 10 minuta, pomiješajte rižu s Bonduelle povrćem, pobiberite i posolite, ako je potrebno. Stavite rižu s povrćem na hrskavi parmezan, a na vrh stavite losos.

Recepti koji bi vas mogli zanimati

Riža s povrćem, hrskavim parmezanom i lososom
2 osobe Do 15 min Jednostavno
Sastojci
Koraci pripreme
 • Korak 1

  Stavite šerpu slane vode da provri. Pripremite parmezan kako slijedi: stavite 2 supene kašike parmezana na ugrijanu tavu i posipajte praveći kružni oblik. Kada smjesa poprimi smeđu boju po rubovima, pospite prženim susamom i sklonite s vatre. Pustite da se potpuno ohladi i onda izvadite iz tave.

 • Korak 2

  Kada voda provri, dodajte opranu rižu i kuhajte je 5 minuta. Isperite rižu u cjediljki. Poslije toga stavite je u tavu i dodajte malo kipuće vode. Ostavite rižu tako 10 minuta i prekrijte je poklopcem.

 • Korak 3

  U međuvremenu ispržite losos. Nakon 10 minuta, pomiješajte rižu s Bonduelle povrćem, pobiberite i posolite, ako je potrebno. Stavite rižu s povrćem na hrskavi parmezan, a na vrh stavite losos.

Ecommerce Modal Title
Ecommerce Modal Description